המדריך לבצל

בצל

הבצל, הירק שגורם לנו לבכות ועדיין אנחנו לא יכולים לדמיין את חיינו בלעדיו, הוא הרבה יותר מסתם רכיב בסלט ירקות. הוא כוכב-על במטבח, מחולל קסמים של טעמים, והוא גם מתגלה כגיבור רפואי. האם אי פעם עצרתם לחשוב מדוע בצל הוא מרכיב כל כך חשוב בכל כך הרבה מטבחים בעולם? הגיע הזמן לגלות את יתרונות הבצל!

הבצל, שמקורו במרכז אסיה, הוא ירק ממשפחת הנרקיסיים. הוא דל בקלוריות (כ-40 ל-100 גרם) אך עשיר בערכים תזונתיים. ניתן לאכול אותו חי, מטוגן, מבושל או קלוי, והוא מוסיף טעם נהדר לכל מנה. מעבר לכך, הוא ירק חיוני לתזונה בריאה בזכות מגוון היתרונות שהוא מציע.

האם בריא לאכול בצל חי?

הבצל החי הוא אוצר בריאותי אמיתי. הוא עמוס בנוגדי חמצון רבי עוצמה, כמו קוורצטין, שמסייעים בהפחתת דלקות, בהגנה על הלב ובחיזוק המערכת החיסונית. ובואו לא נשכח, הוא גם מסייע במניעת סוגי סרטן מסוימים. אז בפעם הבאה שאתם מתלבטים אם להוסיף בצל חי לסלט שלכם, אל תתלבטו!

כמה שוקל בצל בממוצע וכמה בצל יש בקילו?

בצל ממוצע שוקל בין 150 ל-200 גרם, תלוי בגודלו ובזנו. כשמדובר בקילו אחד של בצל, מדובר בדרך כלל בכ-5 עד 7 בצלים. נתונים אלו יכולים להשתנות מעט, אך הם מעניקים קנה מידה שימושי לתכנון מתכונים ולחישוב כמויות במטבח.

הבצל הוא הרבה מעבר לירק פשוט – הוא ירק חיוני, עשיר בערכים תזונתיים ומלא טעם. מהיותו מרכיב מרכזי במטבח ועד יתרונותיו הבריאותיים, הבצל מוכיח את חשיבותו בתזונה היומית. הוא מחבר בין מסורת קולינרית לבריאות מודרנית ומציע אינספור דרכים לשדרג את חיינו. בין אם טרי, מבושל או קלוי, הבצל הוא שותף מושלם למטבח ולחיים בריאים יותר.

האם בצל משמין?

לא, בצל דל בקלוריות (כ-40 קלוריות ל-100 גרם) ואינו משמין.

איך לשמור בצל חתוך?

כדי לשמור על בצל חתוך טרי, מומלץ לעטוף אותו בניילון נצמד או להכניס לקופסה אטומה ולשמור במקרר. יש להשתמש בו תוך 1-2 ימים.

מה ההבדל בין בצל סגול ללבן?

בצל סגול מתוק ועדין יותר ומתאים לסלטים טריים, בעוד בצל לבן חריף יותר ומתאים לבישול ואפייה.

האם בצל בריא?

כן, הבצל מכיל נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הלב, החיסון והעיכול.

האם בצל עוזר לצינון?

כן, הבצל מכיל רכיבים אנטי-בקטריאליים ואנטי-דלקתיים שיכולים להקל על תסמיני צינון.

האם בצל עוזר לשיעול?

בצל יכול להקל על שיעול בזכות תכונותיו האנטי-דלקתיות והחיזוק שהוא מעניק למערכת החיסון.

האם בצל עושה גזים?

כן, הבצל מכיל סיבים וחומרים שעשויים לגרום לגזים אצל אנשים רגישים.

האם מותר לאכול בצל שעבר עליו לילה?

כן, כל עוד הוא נשמר במקרר ובתנאים מתאימים, ניתן לצרוך אותו גם לאחר לילה.

למה בוכים כשחותכים בצל?

הבצל מכיל תרכובות גופרית המשתחררות לאוויר וגורמות לגירוי בעיניים, מה שמוביל לדמעות.

האם מותר לאכול בצל שהיה במקרר?

כן, בצל שנשמר במקרר מתאים לאכילה כל עוד הוא במצב טרי וללא סימני ריקבון.

שתפו את המאמר!

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
וינו סוקה

וינו סוקה

אתר וינו סוקה מספק את התכנים החדישים והטובים ביותר לאוכל ובריאות.

עוד דברים מעניינים?